Thailand sommaren 2015

Hej!

Förhoppningsvis så ska det fungera nu. Jag uppgraderade operativsystemet till Windows 10 dagen innan vi åkte. Stort misstag. Det trådlösa modemet fungerade ej när vi kom till Thailand. Vi har använt ett öppet nätverk i Pattaya men det fanns inte kvar...

 

Nu glömmer vi det och kör!

 

Kom ihåg om ni vill se bilden i ett större format så är det bara att klicka på den.

 

Torsdag 30 juli 2015!

Väntar på bussen vid parkering Alfa. Grått och mulet väder.

Kjell och Mon med planet i bakgrunden som ska ta oss till Thailand.

Fredag 31 juli 2015

Planet landade 15 minuter före utsatt tid. Taxin väntade på oss och vi var i Pattaya strax före åtta på morgonen lokal tid.

Efter städningen gick Gisela, Minna oc Kjell till Big C för att fixa kort till telefonerna med mera. Lunch på Big C.

Vi tog det lugnt på eftermiddagen. På kvällen blev det en tripp till Central. Vi åt kvällsmat där och sedan blev det lite shopping. Vi gick sedan vidare till Mikes och där blev det mer shopping...

Vi åkte med Lee och satt på flaket. Många nya intryck för Gisela.

Det märks på ebb och flod att vi är här i augusti istället för december eller januari.Väldigt lågt vatten på dagen och det steg på eftermiddagen.

Lördag 1 augusti 2015

 

Molningt men solen tittar fram då och då. Det blev en tur till Jomtien. Vi stannade där till klockan fyra. Här kommer några bilder från dagen.

Så här glad blir man när man får bada

Nu räcker det med sol för idag. Tacka vet jag parasoll..

På kvällen blev det middag på Kiss. Sedan var det dags för shopping igen... Mike och Made in Thailand fick besök av oss.

Söndag 2 augusti 2015

 

Minna och Gisela kom inte ner förrän klockan 10. Efter frukosten åkte vi till Pattaya park. Vi hade enheldag där och var inte hemma förrän efter klockan fem. Här kommer en del kort från dagen (tjejerna tog cirka 450 kort) så jag lägger ut några av dem

På kvällen besökte vi Royal Garden. Kjell gick dit, de andra åkte moppe taxi. Lite shopping innan vi gick och åt på Pizza Company. Vi var hemma tidigt för i morgon åker vi till Ubon.

Måndag 3 augusti 2015

 

Väckning 04.00. Taxin kom och hämtade oss klockan 04.30 för att ta oss till flygplatsen. Flyget avgick 07.40-

Framme i Ubon mötte Sumrit och Noi oss. Lite shopping innan vi åkte till Tha Hai,

När vi kom fram till Tha Hai så upptäckte vi att det är mycket kvar att göra på huset. Vi gjorde inte så mycket på dagen utan på eftermiddagen åkte vi tillbaka in till Ubon och handlade en del saker.

När vi kom hem åkte Minna, Gisela, Kjell och 2 stycken hundar ner till floden för att bada

Tisdag 4 augusti 2015

 

Väckning klockan fem för att göra i ordning mat till munkarna. Eftersom det är Minnas födelsedag fick hon också kliva upp för att få munkarnas välsignelse

När besöket av munkarna var avklarat gick Minna in och lade sig igen. Mon, Kjell och Pranee tog en promenad bort till ett land som Pranee odlar grönsaker på. Mon köpte det här landet av Pranee i vintras. En del av grönsakerna är mormor och morfars.

Vi fortsatte promenaden ner mot risfälten. I en vattensamling växte även Lotusblommor. Minnas thailändska namn betyder Lotusblomma.

Hemma igen

Vårt gamla hus överdel är nu grannens bostad. Det finns fortfarnde spår av termiternas framfart.

Mon anställde några gubbar för att bygga ut risboden så det blir förråd på sidorna. Vi åkte till Khueng Nai för att beställa material.

Minna och Gisela testar mopeden på gatan utanför huset

Onsdag 5 augusti 2015

Bygget fortsätter. Vi åkte in till Ubon för att handla lite saker till huset. Flaket var fullt när vi lämnde Ubon. Det blev ett skåp till köket samt växter.

Gisela tar alla chanser till att sola. Det var bara tur att det inte inträffade någon trafikolycka eftersom så många stirrade på henne när hon satt på flaket.

Torsdag 6 augusti 2015

Livet går vidare på landet. 32 grader i skugganmen ibland kommer Minna och Gisela ut ur sitt sovrum (med AC) för att sola (inte Minna) eller ta en tur med mopeden.

"Full" fart på bygget! Det är varmt men vi är nöjda med deras arbetstempo

Det är det här köket vi vill flytta till framsidan. Det var tänkt från våran sida att göra ett provisoriskt kök på framsidan som man sedan kan använda till något annat... men nu verkar det som att köket ska vara där

Ett par bilder från hörnet av tomten. Den ena visar huset och den andra utsikten över risfälten mot floden.

På kvällen åkte vi till Khueang Nai och köpte ett skåp till vårt sovrum. När vi kom hem duschade Minna och kom ut när solen var på väg ner

Fredag 7 augusti 2015

Arbetade lite på förmiddagen. Mitt på dagen ville Minna gå ner till floden för att fotografera

 

Morfar som inte vill var med på att bli fotograferad

På eftermiddagen åkte vi in till Ubon så att Minna och Gisela skulle få titta lite i affärer. Vi åkte till det nya köpcentret Central med 60 butiker. Middag på McDonalds.När vi skulle åka och hämta Sumrit och Noi med baby öppnade sig himlen. Regnet vräkte ner med bixtar och dunder.

Det blev trångt inne i hytten med 7 personer inne i den- Ovädret slutade strax utanför Ubon men kom till Tha Hai under natten

Lördag 8 augusti 2015

Arbete hela dagen som inte slutade före klockan 21.00. Vi gjöt en betongplatta i det nya köket. Inga maskiner till hjälp så all betong blandades för hand...

Lägger upp ett par kort från min favoritplats på uteplatsen och dess utsikt. Brukar sitta där när solen går ner. Korten taget någon dag tidigare

Söndag 9 augusti 2015

Måste först berätta om en sak som hände när vi slutförde gjutningen av betongen. Jag såg att det stack upp en sak cirka 3-4 cm vid den ena stolpen. Tryckte på den och en försvann, jag trodde det var en ödla. Efter en stund så kommer den fram igen, jag visar på den för de andra. Grannen tar fram en pinne för att ta bort den från betongen. Då upptäcker vi att det är en ORM. Vi får upp ormen och försöker lyfta ut den men den lossnar och slingrar sig under risboden. Det var en svartgul orm cirka 30-40 cm lång och har nog legat i jorden som vi fick hem dagen innan. Kvar finns nu bara ett spår i betongen, se foto...

Sumrit blev inringd för att arbeta och eftersom han drar elen så fanns det inte så mycket att göra förutom en del småplock.

På bilderna nedanför ser vi när Mon är och inspekterar arbetet med att sätta upp ett stängsel vid hennes land samt en bild på Atom som är Sumrit och Nois barn

När Sumrit kom tillbaks på eftermiddagen började han med att fixa så att huvudledningen in i huset blev riktigt uppsatt. Eftersom han då bröt strömmen åkte vi (Mon, Minna, Gisela och Kjell) till Khueang Nai för att komma ut lite. Där pågick det matmarknad vi gick runt och kollade in läget. Handlade lite bland annat en friterad potatis som var uppträdd på en grillpinne. Den var sagolik god och blev vår middag tillsammans med nygrillade grillspett som också inköptes på marknaden.

Till sist en bild på himlen och molnen som lystes upp av solen

När vi kom hem pågick arbetet fortfarande i mörkret. Vi fick användning av solcellslamporna som vi hade med oss från Sverige

Måndag 10 augusti 2015

Börjar redan före klockan 03.00. Då gick nämligen strömmen. Ute vräkte regmet ner samt att himlen lystes upp av blixtar. Varmt och kvavt inomhus när inte fläktarna fungerade.

Klockan 06.15 var strömmen fortfarande borta och Kjell skjutsade då hem Sumrit med familj till Ubon. Ute på gården var det lervälling... Kjell var tillbaka vid 07.30 och då försöker Mon dra ut mopeden men det går inte på grund av all lera som fastnar på hjulen.

Strömmen kommer tillbaka vid 08.00 -tiden samtidigt som Kjell skjutsar Mon och en granntant till Khueang Nai.

 

På kvällen åker vi in till Big C och handlar.

Köket är klart, mormor och morfar är nöjda

Tisdag 11 augusti 2015

Idag måste vi hinna med en hel del för ikväll åker vi buss till Pattaya. Var till Khueang Nai för att göra ID kort till Minna men vi hade glömt ett papper så vi gör det nästa gång vi kommer ner.

Mon, morfar samt Kjell var ute i skogen och "plockade" bambuskott som nu ska skalas och ångas.

En bild när allt är färdigt

Minna och Toffy

Copyright © All Rights Reserved