Thailand vinter 2014-2015

Nu märks det att det snart är nyårsfirande här i byn. Det var mycket trafik när vi åkte från Ubon. Just nu när klockan strax är åtta på kvällen brukar det vara tyst. Men inte ikväll

det hörs musik på flera ställen när hemvändarna har kommit hem till byn. Men vem bryr sig, det blir ändå sängdags inom en timme.

Nyårsafton 2014

Söndag 4 januari 2015

 

Ännu en heldag på Pattaya park. Efter det åkte vi ner till Royal Garden föt lite shopping. Middag på Pizza Company och därefter blev det lite shopping på Central

Måndag 5 januari 2015

 

Mon har en hel del att fixa innan hon åker tillbaka till Ubon för några dagar. Minna och Kjell var på Jomtien beach. På kvällen kom Lasse och Birgitta på besök. Käkade middag tillsammans på Big C.

Grannarna har 4 stycken katter som gärna kommer och besöker oss. Här ligger en av dem i Mons famn-

Tisdag 6 januari 2015

 

Det var meningen att Minna och Kjell skulle ha åkt till Bangkok idag. Men Minna ändrade sig och vill följa med till Ubon ikväll. Mon åkte och fixade biljetter samt var på marknaden.

Kjell och Minna åkte till Jomtien och träffade Lasse och Birgitta.

Kom ihåg! Vill ni se bilden i ett större format. Klicka på den

Minna och Toffy

Gävle 3 december 2014

Snart är det dags igen att åka till Thailand. Denna gång flyger vi via Norge då det inte fanns några biljetter kvar direkt Stockholm - Bangkok eftersom vi bestämde oss ganska sent för att åka iväg. Självklart flyger vi med Thai/SAS.

 

Så snart får Minna träffa sin hund Toffy uppe hos mormor och morfar.

15 december 2015 Nu är vi i huset i Pattaya. Kom hit igår kl 08.45. Här kommer en liten sammanfattning:

 

Vi lämnade Gävle vid 07.00 tiden den 13 december. Tog det lugnt med bilen ner till Benstockens parkering. När vi kom till terminal 5 för att checka in så stod kön stilla (jättelång kö). Vad händer? Vårt plan till Oslo ska gå om 1 ½ timme... Frågade mannen framföross och han sade att det är något fel på banden. Efter en stund kom allting igång. Puh. Men klockan var mycket, för klockan 10 skulle de börja med boardingen för vårt plan. 09.50 lämnade vi säkerhetskontrollen! Ingen tid för shopping. Vi gick ombord i tid för att mötas av ett meddelande att vår slot tid var 11.00, vi ska avgå enligt tidtabell 10.20.

Det fattas visst någon flygledare "på" vägen till Oslo. Tur att planet till Thailand ska gå 13.30.

 

Framme i Oslo kl 11.45. Där blev det brunch för Minna och Mon. Vi lyfte cirka 40 minuter försenade men flygtiden var endast 9 timmar och 50 minuter mot 10 tim och 50 min enligt normal flygtid. Vi landade 20 minuter före utsatt ankomsttid. Det var lite problem under nerresan, vattnet slutade fungera!!! Kabinpersonalen hade fullt upp med att hålla någorlunda fräsch doft på toaletterna. Inget kaffe eller te serverades till frukost.

 

Igår när vi var framme blev det städning och tvätt. Vi var ganska sega så för övrigt blev det inte mycket gjort. Vi var till Big C och handlade samt införskaffade kort till telefonerna. Niclas och Aoy hälsade på vid fyra tiden. Ganska tidigt i säng.

 

Minna och Toffy sitter på gatan utanför huset i Ta Hai

Äntligen dags för första doppet.

Måste bli lite brun. Det blev inte så länge i solen. Vill inte få frossa igen...

Kjell och Minna åkte ner till Central på kvällen för att äta samt kolla i lite butiker. Hemma igen strax efter nio.

16 december 2014

2 stycken (Mon och Kjell) vaknade tidigt. Vi får se hur länge Minna ska sova. Igår sov hon till klockan tolv. Mon har jagat en hantverkare som ska fixa lite småsaker, eljobb svetsning mm. Hon hittade en som arbetar i ett annat hus på gatan... Nu ska han bara fixa lite verktyg.

Han kom tillbaka på eftermiddagen och bytte lysrörsarmaturen på den nedre toaletten. Sedan satt han fast den inkommande elkabeln på övre plan. Han upptäckte inte att han ordnade så att det blev elavbrott i hela huset. Vid efterforskning visade det sig att han hade dragit loss kabeln under innertaket. Den blev fixad så nu fungerar elen igen.

Han fick med sig ett arbete till furotom grindlagningen. Han ska byta ut båda våra toalettstolar.

Toalettstolarna var vi och handlade på Home vid Big C under kvällen.

Onsdag 17 december 2014

Klockan 09.00 kom taxin och hämtade Mon och Minna för vidare transport till flygplatsen. Deras plan till Ubon Ratchathani går klockan 12.30.

Kjell var hemma och väntade på hantverkaren som skulle laga grinden samt byta toalettstolarna. I väntan på honom började han slipa grinden med vinkelslipen som var med från Sverige.

På eftermiddagen hade Kjell så gott som slipat hela grinden. Men ingen hantverkare än...

Så här ser man ut efter en hel dag slipning. Får se om hantverkaren kommer imorgon.

Var och handlade färg till grinden på kvällen.

Torsdag 18 december 2014

Eftersom inte hantverkaren kom på morgonen började Kjell måla grinden. Hantverkare kom förbi på förmiddagen för att kapa bort den rostiga delen av grinden. Så här såg kopplingen ut... till vinkelslipen han använde.

Niclas och Aoy kom förbi på eftermiddagen för inspektion.

Vi väntade och klockan fyra kom hantverkaren och hans 2 kamrater för att svetsa grinden. Det tog cirka 30 minuter och därefter började de med toalettstolarna. När de vara klara sa han att toaletterne inte får användas förrän i morgon bitti....

Det blev dusch ute i badbyxor sedan toalettbesök på Big C för att klara natten.

 

Söndag 21 december 2014

 

Kjell åkte upp till Ubon med flyg. Lite shopping på Makro innan vi åkte till byn. Sumrit och Noi stannade kvar i stan så Kjell fick köra hem.

Kallt behöver ingen Ac (den är borttagen). Kjell tog som vanligt ett påslakan som täcke. Stort misstag. Jag frös.....

Måndag 22 december 2014

På morgonen var det dags för veckans första marknad i byn. I ståndet där vi handlade broccoli och blomkål sålde de även rättor. Vi köpte inga råttor.

Sedan vi var här senast har de byggt tak över marknaden.

Vi gick bort till Pranee. Toffy började leka med Vounzen

När vi kom hem tog jag lite kort över bygget. Vi bygger ett nytt hus till mormor och morfar. Det kommer att bli cirka 120 kvadratmeter stort och innehålla 4 rum och kök samt 2 stycken toaletter.

Nere vid floden har de byggt en liten strandpromenad. Tyvärr så ville inte en av markägarna inte vara med. Han ångrar sig nu när han har sett resultatet. Ganska mycket vatten i floden.

Frukostdags. Det blir grillade räkor och grillad bäckfisk bland annat.

Tisdag 23 december 2014

Kallt, +14 grader klockan 06.45. Elden är tänd

Kallt, + 20 grader när vi gick till sängs klockan åtta på kvällen. Inatt har Kjell täcke....

Efter maten åkte vi en bit bort efter gatan där mormor äger en tomt. De har fällt en massa träd så nu är det dags att fixa ved. Vi fick sällskap av 5 stycken äldre damer som frågade om de också kunde få lite ved. Tur att inte mormor ser detta...

Vi sågade och högg fram ett palmhjärta och det var alla tanter intresserade av att få en bit av.

Efter frukost ville morfar och Mons bror Michai till banken i Khruang Nai. Vi skjutsade dit dem. Minna och Kjell gick runt lite medans de väntade. Utanför banken tog vi detta kort av Minna.

Efter bankbesöken blev det ett par timmars arbete med att såga och hämta ved.

Sedan blev det ett välbehövligt svalkande dopp i floden.Här visar Minna sin vighet.

Lite varmare ikväll, +22 grader nu när vi går och lägger oss klockan 20.30.

Julafton 2014

+ 18 grader klockan 06.40

Minna sitter och väntar på att få äta.

Det blev potatis, köttbullar, svampstuvning och vitlöksbröd. Till det serverades julmust.

Efter tvätt och lite annat arbete åkte vi in till Ubon vid lunchtid. Vi åkte till Big C där vi började med lunch.

Shoppade därefter lite saker samt indigrienser till maten vi ska ha ikväll.

Var hemma i byn igen strax före fyra. Minna och Mon tog mopeden till marknaden för att köpa lite grönsaker.

Juldagen 2014

Annandag jul 2014

Minna och Kjell åkte ut till ett av våra land för att fotografera strax före solens nedgång

27 december 2014

 

Fortfarande varmt både på nätter och dagar. Sågade ner ett träd mellen nya huset och staketet. Fick lämna de andra två eftersom byggjobbarna kom.

Har tagit hem en stor rot. Ska försöka fixa till den och göra typ en sittplats.

Byggarna har börjat med takbjälkarna. De har en hel del svetsjobb framför sig. Mon och Minna var till marknaden på morgonen. Minna har blivit en hejare på att köra moped.

Der har varit en riktig varm dag. + 46 grader i solen och 33 grader i skuggan.

Så här långt har bygget kommit idag

28 december 2014

 

Var ute och sågade ner de 2 andra träden innan byggarna kom. Åkte in till Ubon vid lunchtid för att beställa tak och klinkers till nybygget. Med alla tiilbehör gick det på cirka 150 000 baht (cirka 36000 kronor)

Måndag 29 december 2014

Mon hugger fram en kokosnöt från en stor gammal kokosnöt. Det vill säga att kokosnöten man vill använda måste man ta fram genom att hugga bort det större skalet.

Copyright © All Rights Reserved

Kvart över sex på morgonen åkte Kjell till Mons nya land som ligger cirka 400 meter hemifrån. Där ska han ta emot lastbilar med jord som Mon har beställt. Till att börja med 100 stycken lass. Kjell fick dela ut "biljetter" för varje lass som kom.

Tisdag 30 december 2014

 

Kall natt och eldarna är tända nu på morgonen

När Kjell åkte hem vid 12.00-tiden kom han strax före 2 stycken lastbilar som kom med varorrna vi var inne och beställde igår.

Så här långt har bygget kommit idag

Toffy blir omhändertagen av Minna och Mon. Toffy ligger alldeles still och bara njuter av behandlingen

Vi åkte in till Ubon vid lunchtid för att handla torrvaror till mormor och morfar så de har när vi har åkt härifrån. När vi kom tillbaka vid 17.45 tiden höll det på att mörkna. Byggjobbarna satt och gick igenom dagens arbete. Nu tar de ledigt över nyårshelgen. Så här långt har de kommit.

Cirka 16 grader på morgonen. Mon lagar mat. Toffy har fått lite hundfoder.

Mormor och morfar sitter och gör i ordning torkade chillifrukter som vi ska ha med oss hem.

En liten selfie med Minna och Mon

Kvällen blevganska lugn. Minna var på en liten fest hos en granne lite längre bort på gatan. Där var det mat och julklappsbyte. Hon var hemma igen vid nio-tiden.

Sent på eftermiddagen åkte vi ner till bron för att ta ett nyårsdopp. Det är öie vatten så det är inte så djupt.

Bilden på strandkanten är stranden nedanför vårt hus. Man kan se lte av nybyggnaden.

Hemma hos mormor och morfar kom det några grannar på besök. Det bjöds på dryck samt en fruktsallad med grädde som Kjell hade gjort.

Gästerna lämnade relativt tidigt och vi gick och lade oss vid 22-tiden. Senast hittills!!!!

Vaknade av fyrkerierna vid midnatt.

En bild på Minna och granntjejen Fon

Nyårsdagen 2015

 

Uppe tidigt eftersom vi ska flyga till Bangkok klockan nio på morgonen. Allt gick bra och vi kom till Pattaya vid lunchtid. Tog det lugnt resten av dagen. Åt på Big C. När vi hade handlat färdigt mötte vi Niclas och Aoy som också kom tillbaka idag.

På eftermiddagen åkte Kjell och Minna till Jomtien en stund för att bada och sola.

 

På kvällen blev det middag på Flaggan, Minna åt köttbullar med gräddsås och potatismos. Kjell åt Skomakarlåda. Det smakade väldigt bra.

Lördag 3 januari 2015

 

 

Fredag 2 januari 2015

 

Mon och Minna åkte på fredagsmarknaden. De handlade kläder bland annat. Hittade även en golden retriver hundvalp som de gillade. På grund av att Minna enligt egen uppgift ser hemsk ut vill hon inte visa någon bild på sitt ansikte!!!

På kvällen gick Mon och Aoy till marknaden och köpte mat som vi åt tillsammans hemma hos oss.

Heldag på Pattaya park. "Ganska" kallt i poolen.

Onsdag 7 januari 2015

 

Minna och Mon framme i Ubon vid 06.30 tiden. Åkte sedan buss och TukTuk innan de var framme hos mormor och morfar.

Kjell var ute och gick 2 timmar på förmiddagen. Sedan blev det en åktur till Jomtien för att bada med Lasse och Birgitta.

8 januari 2015

 

Lugnt idag, molnigt, fuktigt samt lite regn. Var ute och handlade en ny tvättmaskin idag.

Lugnt även i Ubon. De har varit inne i stan och beställt lite mer byggmaterial som fattas.

Sitter nu och tittar på skidåkning som de visar på Eurosport